10.6.2020

Honor 9X Lite

Honor 9X Lite on päivitetty versio Honor 9X puhelimeen.
Omani on sävyssä Emerald Green, toinen vaihtoehto oli Midnight Black.

Uusin versio tuli toukokuun alkupuoliskolla ja jo aiemmin sitä katsoin, tosin unohdin koko merkin ja sen, että olin sitä joskus katsellutkin :D

Omani sain lahjaksi puolisolta etukäteen synttärilahjaksi.





Hinta 199 € (Honor 9X n. 249 €). Ostettu Powerista, sillä kilpailevan myymälän kivijalkakaupassa ei näitä ollut.


Suurin asia, jonka halusin puhelimessa olevan oli:
   - Google, eli puhelimessa on valmiina Google Play, Chrome ja muut yhtiön sovellukset valmiina.


Jos joku on lukenut lehtiä tai selannut Internettiä, niin kaikissa puhelimissa ei nykyään Googlen palveluita enää ole, tämä koskee ainakin Honoria/Huaweita. Ja riippuen milloin puhelin on valmistettu, ei niissä Googlea välttämättä enää ole.


Toinen asia oli ehdottomasti:
   - muisti.

Aiemmassa puhelimessa oli vain 16 Gt, joka oli koko ajan siinä ja siinä milloin menee täyteen, tässä muistia löytyy 128 Gt eli pitäisi riittää hetkeksi :D Lisäksi löytyy myös SD-kortille paikka, jos sitä tarvitsee lisäksi.

Saan siis viimeinkin ladattua kaikki haluamani sovellukset ilman, että pitää ladata, sitten poistaa ja ladata uudelleen. Harmaita hiuksia toi myös sovelluksien päivitykset, se oli aina suuri riski, mahtuuko ne uudet versiot enää puhelimeen ollenkaan. Nyt ei pitäisi hetkeen sitä ongelmaa olla.


Emerald Green


Muut ominaisuudet on vain plussaa, sillä edellinen puhelin alkoi selkeästi olla jo hidas.

 - Sormenjälkitunnistin löytyy puhelimen takakuoresta + lisäksi saa asentaa myös kasvojen tunnistuksen.

- Parempi (ja nopeampi) kamera. Pääkamera on 48 MP ja etukamera aka selfiekamera 8 MP. En välittänyt siitä Honor 9 X -mallin pop-up etukamerasta, joten siksikin tämä oli ehdoton valinta. Ja miksi maksaa enemmän ponnahtavasta kamerasta, kun muuten mallit ovat melkein samat?

- Puhelimen mukana tuli jo valmiiksi läpinäkyvä suojakuori eli sillä varmasti pärjää hetken. Voi siitä jäljelle jääneellä rahalla ostaa vaikka panssarilasin ja päivittää suojakuoren tarvittaessa myöhemmin johonkin toiseen.

- Näyttö on tässä hieman isompi kuin miun edellisessä Huawei Y6 2018 -puhelimessa, vierekkäin katsottuna se ei ole niin iso ero, mutta kyllä sen kädessä pitäessä huomaa. Näyttöhän ei yläreunasta ole täysin tasainen kameran yms. vuoksi, vaan tekee pienen "loven" yläreunaan, jos se ei ole sinun makuusi, niin siitä voi tulla miinusta. Tämä näkyy hyvin alhaalla olevassa kuvassa, miten lovi jakaa yläpalkin kahteen osaan.

- Latausvalo. Huaweissa latausvalo oli todella pieni, mutta kiva lisä. Valo muuttuu vihreäksi, kun akkua on ladattu 90 % asti, eli siitä voi jo päätellä milloin akku alkaa lähestyä täyttä. Olin iloisesti yllättynyt, kun se löytyi tästäkin! Latausvalo toimii samalla myös merkkivalona, kun joku on sinulle soittanut tai lähettänyt viestin.





Liikkujalle voi mukavana yllätyksenä tulla Huawei Health -sovellus, jonka itse huomasin vahingossa kaupungillä käydessäni. Sovellus oli aktivoitunut itsestään ja lukitusnäytössä oli kellon yläpuolelle tullut lenkkitossun kuva ja askelmäärä.

Muitakin laitteita voi tietenkin Health -sovellukseen laittaa, jos ne muodostavat laiteparin esim. vaa'at, älykellot jne.

Sieltä voi myös valita esim. kävelyn, juoksun (myös sisällä) ja ulkona ollessa tietenkin saa kulkureitit sovellukseen näkyville, jos ei ihan maan alla kulje, ettei satelliitit jää ilman signaalia :D





puhelimen mukana tullut suojakuori, pop socket oma.


Puhelimessa on enemmän tehoja kuin aiemmassa ja sen huomaa nopeudessa. Painikkeet tottelee heti, kun niitä painaa. Kamera ottaa kuvat heti, eikä 3 sekunnin päästä ja ainakin vielä kaikki muukin on yhtä sulavaa. Katsotaan parin vuoden päästä uudelleen :D







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

If you leave a comment, you earn one happy smile :)