10.10.2015

Bloggaajat Botaniassa!

Sain kutsun mielenkiintoiseen tapahtumaan, johon oli pakko osallistua. Joensuussa on ihana kasvitieteellinen puutarha sekä Suomen ainoa trooppinen perhospuutarha, Botania -nimeltään ja jos tapahtuma järjestetään siellä, niin onhan se ihan pakko mennä! Olen käynyt Botaniassa ala-asteella useasti, sekä kerran amiksen aikoihin (eli n. kuusi vuotta sitten viimeksi). Eli oli jo aikakin käydä uudestaan.


Postauksessa tulee olemaan muutama kuva :D Joten, here we go!


Saatiin alkupalaksi raakakakkuja, makuvaihtoehtoina snickers ja kinuski-puolukka. En ole raakakakkuja koskaan syönyt, mutta tämä oli ihan hyvää. Juomana nautittiin Kontiomehun lehtikuohujuomaa, joka on aivan parasta. Jos haluat hemmotella itseäsi, niin osta tätä. Pullo maksaa noin 10-15 €.

GreenStreetin Johannes matkasi Helsingistä tänne itään katsomaan mikä on meno ;) GreenStreet JNS järkkäsi meille raakakakkutehtaan sekä tarjoilut. Ensi kuussa alkaa ensimmäiset workshopit, jos jotain kiinnostaa. Täältä Facebook -sivuille.

Raakakakkuja saa Helsingistä, Kuopiosta sekä Joensuusta.



Botaniassa on ainutlaatuisia kasveja, kuten Aloe Vera, mandariini (tässä oli jo hedelmiä), sitruuna, chilejä sekä banaanipuu. Joskus kun nuorempana Botaniassa kävin, oli siellä muistaakseni appelsiineja, jotka välillä kopsahteli lattialle :D

Suurin osa kasveista on itselleni tuntemattomia, sillä olen se, joka tappaa kaikki viherkasvit. Botaniasta voi muuten ostaa kasveja ja ellen väärin nähnyt, niin siellä oli lihansyöjäkasvejakin myynnissä.




Perhospuutarhassa on mieletön määrä perhosia, jos haluaa käydä niitä kuvaamassa, niin suosittelen. On jos jonkinlaista, joita itse ei (taas vaihteeksi) ole koskaan nähnyt, saati kuullutkaan koko lajia.

Joensuulaiset, käykää tutustumassa :)



Ja Juuso, 25 -vuotias neitonen. Varmasti Botanian suosituin "kohde".  Juuso osaa noin 30 sanaa ja tykkää huomiosta.






Puutarhassa kiertelyn jälkeen aloitimme tositoimet. Tehtiin raakasuklaakonvehteja ja sisäinen kondiittorini hykerteli tyytyväisenä ;)


Ensimmäisenä raastettiin raastimen vieressä olevat kimpaleet hienoksi. Harmikseni en muista raaka-aineiden nimiä.



Tässä erittäin taidokkaasti raastettu ja olipahan muuten sähköisiä, niitä lenteli joka puolelle pöytää.



Hienoksi jauhetut kimpaleet sulatetaan vesihauteessa juoksevaksi nesteeksi.



Sen jälkeen lisättiin kaakaojauhetta (ylhäällä) ja makeutta antamaan tuota valkoista jauhetta. Jotka sekoitettiin vesihauteessa sulatettuun massaan.



Saatiin lisätä massaan puolukoita, suolaa, inkivääriä, hunajaa, pähkinöitä...
Me lisäsimme suolaa, hunajaa, inkivääriä ja pähkinöitä. Sen jälkeen massa laitettiin konvehtivuokiin, jonka jälkeen n. 30 minuutiksi pakkaseen.

Raakasuklaasta valmistetut konvehdit sulavat käsiin, sillä niitä ei temperoida eli suklaata ei käsitellä kuuma-kylmä-kuuma -menetelmällä, kuten kaupan konvehdit, jotka eivät sula huoneenlämmössä. Raakasuklaakonvehdit säilyvät pakastimessa pidempään, eli niitä voi tehdä hätävaraksi varastoon.

Vaikka itse sanonkin, niin kyllä niistä tuli hyviä!



Saatiin myös pienet goodie bagit ja voi hyvänen aika! Tässä omasta kassista paljastuneet;

Punnitse ja Säästä sponsoroi raakasuklaan väkertämiseen tuotteet, sekä Hurrawin huulirasvan (vanilja), juuttikassi, Gins -namuja, alekortin ja makuelämys-kortin..

Lushilta Shades Of Earl Grey - hierontapala, joka tuoksuu teelle (teenystävä hykertelee) sekä Ultrabalm - monikäyttöinen voide. + kuvasto

Laveralta All-Round Cream sekä käsirasva. Lisäksi näyte silmänympärysvoiteesta.

Madaralta Hoitava nokkossuihke, joka rauhoittaa ja kosteuttaa ihoa. Madara on itselleni tuntematon, en ole yhtäkään tuotetta käyttänyt tai edes nähnyt livenä, joten kiva tuttavuus! + infolappu

EcoBeautyltä saimme Esse -tuotesarjan tuotteita. Joista löytyi mm. suklaakuorinta, savinaamio, mikrokuorinta ja kosteusvoiteita. Nyt täytyy sanoa, että en tiedä onko Hurraw! Ecobeautyltä vai Punnitse ja Säästä -liikkeestä :D

Ompelimo Rokitalle pieni alennuskortti.



Ylläoleva kuva on muita pienempi, sillä Blogger jostain syystä haluaa sumentaa sen jos koko on yhtään isompi.


Ecobeautyllä on tosiaankin verkkokauppa ja tällä hetkellä siellä on Zuii -poistomyynnissä. Olen kävellyt liikkeen ohi satoja kertoja, enkä koskaan ole sisällä käynyt, ehkä joku päivä vielä sen teen.


namia!


Huh, toivottavasti jaksoit selata edes kuvat läpi. Mistään linkeistä en hyödy, joten niitä saa tutkia vapaasti.















8 kommenttia:

  1. Kuulostaa mielenkiintoiselta 8) nyt harmittaa etten ilmoittautunut mukaan...mutta todellisuuden nimissä aikaa ei kyllä olisikaan ollut ja kutsusta kuvittelin tämän tapahtuman ihan erilaiseksi ja ajattelin ettei olisi omaan mieleen... Hölmö minä:\

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi eiii!
      Tuolla oli kyllä kivaa ja mahtavaa kun sai opastetun kierroksen Botaniassa :) Siellä sai olla niin pitkään kuin halusi ja muutama taisi mennä uudestaan katselemaan ja kuvaamaan :D Itse en aarteita sieltä löytänyt (ötököitä kyllä).

      Poista
  2. Kuulostipa kivalta ja myös mielenkiintoisen tuotekassi =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siellä oli kivaa! Ja lähtiessä taivaalla loimusi revontulet :)
      Inkiväärikarkkeja maistelin, oli ainakin mielenkiintoinen makuelämys, vien niitä maisteltavaksi kummitytölle ja sen perheelle, saa nähdä mikä on tuomio ;)

      Poista
  3. Mukavan oloinen tapahtuma, ja tuota Madaran suihketta haluaisin kyllä kovasti kokeilla, kun monet sitä ovat kehuneet :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miulle Madara on täysin tuntematon merkki :D En ole koskaan heiltä mitään kokeillut.

      Poista
  4. Voi miten ihana paikka! Tuolla kyllä viihtyisi tovin jos toisenkin ♡ Vaikuttaa tosi kivalta tapahtumalta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti Botania pysyy pystyssä vielä pitkään :)
      Tapahtuma oli kiva ja erilainen kuin mitä muut yleensä on.

      Poista

If you leave a comment, you earn one happy smile :)