19.4.2016

Elämä 3D -lasien läpi // Google Cardboard 2.0

Nyt tulee blogiin semmoista juttua, että eipä olla ennen nähty. Jos olet kiinnostunut 3D -jutuista tai muuten vain jännistä nörttijutuista, niin jatka lukemista!Sain AlphaGeek -verkkokaupasta testiin Google Carboard 2.0 -lasit, näillä laseilla on hintaa 25 €, mutta löytyy edullisempiakin ja vielä kalliimpia. Pahvinen häkkyrä, missä on linssit ja mukana tulee hihna.

Itseltäni on mennyt vähän tämä asia kokonaan ohi, että mikä idea näillä on ja mitä näillä tehdään. Tietämättömyys ja kiinnostuksen puute voi tosin johtua siitä, että oma puhelimeni pyörittää kevyitä ja helppoja sovelluksia kuten Facebook ja Blogger niin, että voin kurkata oman blogini (kommentointi on liian mutkikasta), joten liikkuvan kuvan katsominen on kiellettyä. Lisäksi omassa puhelimessani ei ole mitään käyttöjärjestelmää.

Siksi kokeilimmekin tätä poikaystävän puhelimella, Samsung Galaxy J1.
 
Lasit on koottu valmiiksi, ei tarvitse ottaa kuin muovi ja kotelo pois. Linsseistä muovisuojat pois, että näkeekin sitten jotain. Mukana tulee hihna, jonka saa laittaa pään ympärille. Hihna kiinnitetään tarroilla ja ne saa irti tarvittaessa, sillä hihnat on kiinni tarrakiinnityksellä, kuten tarralenkkarit.  Kiinnitys on napakka ja tarrat vaikuttavat kestäviltä. Painavat hieman takaraivoa, joten kovin pitkiä aikoja en näillä itse katsoisi.
 
Itselläni ei oikein aivot juoksenut ja mietin pitkään mikä nauhan tarkoitus on :D


Tähän versioon käy maksimissaan 6 tuuman näyttö.

Ulkopuolisen silmin tämä ei näytä kovin fiksulta, etenkin jos puhelimeen ladattu sovellus sallii sen, että voit katsoa ylös/alas/sivuille :D

Tällä voi siis katsoa puhelimen kautta videota 3D:nä. Nykyään jotkin Youtube -videot ovat myös 3D:nä, joten jos vain ytyä riittää puhelimessa, niin tuo se erilaisen otteen videoihin. Ja sovelluksia löytyy ainakin Google Play -kaupasta, osa on ilmaisia.

Silmälasien kanssa tämä ei tietenkään onnistu, vaan ne on otettava pois. Muuten ei pääse tarpeeksi lähelle näyttöä ja kuva ei tule yhtenäiseksi. Kuten yleensä 3D -jutut, silmien täytyy tottua siihen erilaiseen näkymään ja kun tarpeeksi kauan katsoo esim. vain 2-3 minuuttia, niin normaalielämä tuntuu hetken aikaa oudolta (itselläni tuntui, että maailma pyörii).

En ole käynyt katsomassa vielä moderneja elokuvia, mutta sen elämyksen saa kotona näillä laseilla.
 // yhteistyössä AlphaGeek, en hyödy linkeistä tai ostoista.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


4 kommenttia:

 1. Puoliso sai kaupan päälle puhelimen ostossa samsungin omat virtuaalilasit hintaa niillä jotain 150e
  Voi pelata pelejä ym ja aika hurjalta ne vaikutti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska innovaatio kyllä :D Vähän pienemmässä mittakaavassa kuin leffateattereissa.

   Poista
 2. Nää on kyl tosi hauskat! En oo vielä katellut ohjelmia tällä, mutta on tullut erilaisia sovelluksia kyllä testattua :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myö paria sovellusta kokeiltiin ja YouTube -video, mutta ei noin "vanha" puhelin oikein pyöritä :(

   Poista

Kommentointi on sallittua :)