27.4.2016

Minun hiustarinani.

Nyt luvassa hiusasiaa, sekä kuvia aina vuodesta -98, tähän päivään asti.

Vuosiluvut saattaa heittää vuodella tai parilla, mutta silmälasit olen saanut vuonna 2002 eli se on ainakin oikeassa paikassa :'D

Aloitetaan vuodesta 1998...


Vuonna -98

Vuonna 1998, olin toisella luokalla ja tässä näkyykin luonnollinen hiusväri, joka on ruskea. En käynyt esikoulua ja vuonna -97 olin luokkakuvauksen aikaan kipeänä, joten niistä ei ole kuvatodisteita.

Hiukset olivat myös paksut, otsahiukset oli in.

Vuonna -99

Vuonna -99, hiukset on ponnarilla ja otsahiuksiin on sipaistu sinistä hiusmascaraa, jota ostettiin monessa eri värissä Kiteen Tokmannilta. Olisipa nykyäänkin paksut hiukset..

Vuonna 2000

Tässä kuvassa hiukset näyttävät hieman ohuemmilta ja tiedättekös mitä, tuo ylläoleva paita on miulla yhä käytössä ja sopii. Kuten moni muukin vaate ala-aste ajoilta *paljastus*.


Vuonna 2002

Vuonna 2002 sain silmälasit ja tässä vaiheessa minun hiuksia värjättiin ensimmäistä kertaa. Muistaakseni serkku kävi värjäämässä ja värinä oli joku tumma violetti/luumu. Niin.. otsahiukset. :D

Edesmenneen mummon ostama pitkähihainen kissa -kuviolla oleva paita, sekä mukava fleece olivat tässä kuvassa. Ostettu silloin kauan sitten Elloksen kuvastosta, harmi, nämä ei minulle enää sovi.


Vuonna 2003

Murrosikä alkoi painaa, samoin otsahiusten kasvattaminen pois. Tässäkin kuvassa käyty väripurkilla, oranssihtavalla sellaisella. Niitä myytiin hetken aikaa ainakin Tokmanneilla ja olivat semmoisia 6-8 pesun kestäviä.Vuonna 2004

Ja tässäkin kuvassa oleva paita on miulla vielä käytössä :D
Tässä kuvassa hiukset on taas rusehtavat ja huomatkaa, jakaus on laitettu sik sakilla, jonka "ohjeen" bongasin silloin jostain lehdestä.Vuonna 2005 (syksy)

Tässä kuvassa on tullut käytyä punaisella väripurkilla, myös rippiristi on päässyt kaulaan. Pinkki huppari on yhä käytössä. Nuo silmälasit on kamalat.. Nekin vielä löytyy kotoa.  Meillä oli muuten aina luokkakuvaukset syksyllä, useimmiten 1-2 viikon päästä siitä, kun uusi lukuvuosi alkoi.

2006-2015 ei kuvatodisteita, enkä tajunnut ottaa kuvia amiksen kuvasta, joka tosin on vaan ryhmäkuva, sillä vanhemmiten yksittäiskuvia ei tullut jaettua sukulaisille/kavereille.


 
Huhtikuu 2016
 
 
Nyt päästään tähän vuoteen. Ylläoleva kuva on päivää ennen parturiin menoa ja enpä ole hiuksiakaan sen takia värjännyt. 
 

Huhtikuu 2016

Kampaajan jälkeen näytti tältä. Kävin Ykköspaikassa ja siellä tehtiin hiuksille lyhennys, sekä kampaaja loihti kiharat. Itsehän en hiuksia muotoile mitenkään, en edes omista fööniä tai kiharrinta. Joskus ne on miulla ollut pölyttymässä, joten möin ne pois.

Tässä sitten päivä-pari kampaajalla käynnin jälkeen. Hiukset värjätty Avonin Deep Red Mahoganylla. Samalla, kun viimeisen hiusvärin käytin kaapista, alkoi oman värin kasvattaminen takaisin. Tie tulee olemaan pitkä.


Lyhyt ja ytimekäs hiustarina, mitään suuria muutoksia ei ole tapahtunut, kuin hiusten lyheneminen, jotka napsaistiin vuosien 2006-2009 välillä ensimmäistä kertaa olkapään mittaan. Helpotti muuten aika paljon hiuksien laittoa myssyn alle, kun piti leipomossa/konditoria -salissa olla :D

6 kommenttia:

 1. Uusi hiusmalli sopii sulle tosi hyvin :) Mulla on pari Avonin hiusväriä kaapissa mutta en oo niitä vielä kokeillut. Laiska ollut ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :3 Samanlainen tyyli ollut aiemminkin ja pari viikkoa meneekin totuttelussa, kun ei tarvitse harjata pitkiä vetoja, vaan hiukset loppuu kesken :D

   Itse yllätyin kyllä Avonin hiusväristä, se esihoito on omaan makuun turha välivaihe (mutta tuoksui hyvälle), ei muuta valittamista niistä.

   Poista
 2. Olipas kiva kuvakollaasi kirjoitus. Itse olen ajatellut julkaista ala-asteen aikaset kuvat itestäni ihan noin muuten vaan en muuttuneen hiustyylin takia. :)
  Sulla taitaa olla luonnonkiharat hiukset?
  Nyt minäkin uskallan laittaa mun teiniajan finninaama kuvat näkyviin kun sinäkin. Helpottavaa huomata etten ole ainoa huonosta ihosta kärsinyt.
  Ihana toi alin kuva sinusta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, miulla latvat taittuu itsestään :D
   En ole koskaan pahemmin meikkaillut, joten luokkakuvissa olin aina luomuna, tosin tämän postauksen tuoreimmissakaan kuvissa ei ole meikkiä.

   On helpompaa nyt olla lyhyillä hiuksilla, kun ei heti lässähdä :D

   Poista
 3. Ai niin. Mä aloin kymmenen vuotiaana kasvattaa otsahiuksia pois. Nelos luokan kuvassa ne vielä on, mutta vitosessa ei.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äiti miulle ehdotti otsista kun olin parturiin menossa, ei kiitos sitä enää, kun sitä pitäisi laittaa aina jotenkin :D

   Poista

Kommentointi on sallittua :)