14.7.2023

Takaisin kouluun!

Pari vuotta sitten olin Luotsin asiakkaana ja siellä tarkoituksena on työllistää työtön työnhakija. Duuniagentin avulla etsittiin sopivaa työpaikkaa, olipa se sitten palkkatuella tai ei, näihin palkkatukityöpaikkoihin ei ainakaan silloin ollut mahdollisuutta normihenkilön päästä käsiksi vaan Luotsin duuniagenttien avulla se onnistui.

No, paikalliseen kukkakauppaan etsittiin palkkatuella työllistettävää henkilöä ja päätin kokeilla :D Miullahan ei siis ollut mitään tietotaitoa kyseiseen alaan, mutta aina kannattaa sohaista kepillä jäätä ja sain kuin sainkin sieltä työpaikan ja aloitin silloin äitienpäivän jälkeen työt ja lopetin saman vuoden loppuun.

Tai no "lopetin", sillä olen ollut siellä tuuraamassa tähän päivään asti ja tänäänkin sinne taas tallustelen töihin.




Tämän vuoden helmikuussa hain jatkuvassa haussa Riverian puutarha-alan perustutkintoon. Haastattelukutsun sain parin päivän sisällä hakemuksen laittamisesta, haastatteluun mennessäni siellä päässä oli pieni tietokatkos, mutta onneksi opettaja oli luokassa, niin haastattelun sai tehtyä :D 

Haastattelun lopuksi sain myöntävän päätöksen ja tiedon siitä, että aloitan elokuussa opinnot. Sähköpostiin kilahti samana päivänä tervetulotoivotus ja päätös opiskelupaikan saamisesta! Tosin, siinäkin oli pieni päivämäärävirhe, kun opintojen aloitus olisi ollut jo 14.2, lähetin sähköpostia asiasta ja sain korjatun päivämäärän, joka on 14.8, hieman tosin nosti sykettä jos koulu olisikin alkanut jo seuraavalla viikolla :'D

Nykyään kyseinen ala on samalla kampuksella, josta valmistuin vuonna 2009 leipuri-kondiittoriksi, joten samoilla tiluksilla taas liikutaan!





Kuukauden päästä sitä istutaan siis koulun penkillä (neljännen kerran) :D








8 kommenttia:

  1. Onnea opiskelupaikasta! :) Mukavaa, että töiden kautta löytyi inspiraatiota opintoihin. Itsekin opiskelin puolisen vuotta puutarhuriksi, sillä halusin viherrakentajaksi, mutta lopulta se ei tuntunutkaan omalta jutulta ja päädyin rakennusalalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Oli kyllä opettajalta aika selkeä päätös, että mukaan pääsen :D Ei pahemmin pallotellut tai kyseenalaistanut koko asiaa (tietää myös tuon miun kukkapuolen työnantajan aikas hyvin).

      Poista
  2. Se tekee kyllä hyvää aina opiskella jotakin välillä! Onnea opintielle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei olisi ehkä aikojen saatossa uskonut, että floristin ala napsahtaa näin hyvin itselle :D Tosin, olen aina tykännyt tehdä käsilläni töitä.

      Poista
  3. Onnea opiskelupaikasta! Onneksi noista pienistä mutkista huolimatta lopputulos oli tämä ja sait paikan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyseisen oppilaitoksen tietäen jo silloin vuosina 2006-2009 ja 2010-2012, niin ei varmasti ole ainoa mutka :D

      Poista
  4. Onpa jännittävää lähteä jollekin uudelle polulle välillä. ^^

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä vaan! Saa vähän syventäviä opintoja ja myös kurkistuksen puutarha-alalle :) Nyt kun olen tehnyt vaan floristin hommia.

      Poista

If you leave a comment, you earn one happy smile :)