11.10.2017

Halloween-leivokset

Halloween aiheella välillä jotain syötävääkin ;)
 
Ajatus näihin tuli ihan vahingossa, sillä kakkupohja epäonnistui = kärähti. Otin tapahtumasta selvinneet osat talteen ja murustelin ne erilliseen kippoon. Lisäsin joukkoon vadelmahilloa ja vadelmatuorejuustoa. Sekoitin tasaiseksi massaksi, massan täytyy olla koostumukseltaan käsiteltävää eli voi pyörittää palloja.
 
 Kakkupohjan värjäsin ProGel Strawberry pastavärillä, tätä tarvitsee todella vähän massojen värjäykseen eli on riittoisaa. Värit kannattaa lisätä silloin, kun taikinat ovat nestemäisessä muodossa esim. marengeissa valkuaisiin laitettuna tai kakkupohjassa sokeri-kananmunaseokseen.


Tarvikkeita tilaan yleensä Annin Uunissa -verkkokaupasta tai Confetista. Joensuussa kivijalkakaupoista Carlson on yksi suosikeistani sekä Pikkuruinen Puoti/Leluputiikki.Pyöritellyt pallot laitoin sellaisenaan leikkuulaudan päällä jääkaappiin jähmettymään. Tämä kannattaa tehdä, jos kuorrutat palleroiset kokonaan suklaalla, sillä se melkeinpä vaatii kylmän pinnan = kuorrute jähmettyy nopeammin.

Sulatin Wiltonin valkoisia Candy Meltsejä ja lisäsin Wiltonin mustaa pastaväriä joukkoon. Pursotin palleroisten päälle mahdollisimman nopeasti, ettei suklaa jähmety ja sen jälkeen koristeet, että ne vielä tarttuvat.

Cake Popseja näistä saa helposti tökkäämällä vain tikut palleroisiin, kuorruttamalla sekä koristelemalla.


 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi on sallittua :)