23.7.2018

Maisemakuvia Tohmajärveltä

Tohmajärvi, tuo pieni kylä, jonka ohi monet ajavat suoraan Niiralan tulliasemalle ylittääkseen rajan.
Joensuusta matkaa noin 55 km, Kiteeltä 20 km.

Koiran kanssa lenkkeillessä nappasin muutamia kuvia :)

Äidin kanssa piipahdimme Pitäjäntuvalla, joka on Kirkkoniemessä sijaitseva kahvila näin kesäaikaan. Muutaman kuvan otin Tohmajärvestä, kun ilma oli suosiollinen. Samalla käytiin kastelemassa pari kukkaa hautausmaalla, ennen kuin pieni sadekuuro yllätti.

Myös kirkko pääsi yhteen kuvaan. Kirkko on rakennettu 1756.

Rajan takaa kulkeutui uhkaavasti synkkiä pilviä ja ukkonenhan niissä piileskeli pienen sadekuuron kera.Sain noin 20 vuotta sitten mummolta kirsikkapuun ja sen on tuottanut aina niukasti satoa. Tänä vuonna huomasin ainakin 10 kirsikkaa, joka on paljon! Olen kerennyt jopa kaksi syömään, nimittäin linnut kerkeävät yleensä ne napata omiin nokkiinsa.

Jostain oli pudonnut siemen/siemeniä ja nyt isomman puun vieressä kasvaa toinen kirsikkapuu, joka on nuoresta iästään huolimatta tehnyt jo satoa. 
Oletko käynyt kesällä jossain retkellä?2 kommenttia:

  1. Kävimme viime viikolla miehen, miehen veljen ja heidän isänsä kanssa autolla Hangossa ja Tammisaaressa. Hangossa pysähdyttiin vain kauppaan, mutta Tammisaaressa käytiin kahvittelemassa ja leipomossa. :D Se on tuo reissailu autopainotteista miesväen kanssa. Ei paljon pysähdytä paikkoja tutkimaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä totta, että miehinen seurue ei pahemmin pysähtele muuta kuin pakon edestä :D

      Poista

Kommentointi on sallittua :)