2.7.2016

Hei me leivotaan!

Sain Dr.Oetkeriltä kivan tuotepaketin testiin. Sieltä kuoriutui vaikka mitä jännää ja uutta! Pyysin viestissäni vain noita muffinssivuokia, mutta ilokseni sain muutakin ja nyt, olen joitakin jo testannut.


Paketin mukana sain pari ohjevihkoa, joita voi kaupoista bongata. Toisessa oli makeita leivonnaisia, joista nappasin suklaa-toffeepalat testiin. Yksinkertaiset ja nopeat ohjeet ovat minun suosikkejani joten tämä erottui edukseen. Ainoa, minkä kävin ostamassa oli Dr.Oetkerin Muffinitäyte -toffee, joka on samanlaisessa pussissa kuin ylläolevat sitruuna ja suklaa.

Nämä olivat herrrrkullisia ja veinkin näitä verstaalle, missä olen lähinnä keittiöhommissa. Sieltä yksi, joka ei pahemmin makeita leivonnaisia syö, halusi ohjeen :D Tuota täytettä voisi syödä vaikkapa tuosta pussista suoraan, niin hyvää se oli.
Muffinsseissa testiin pääsi vohvelivuoat, lisäksi kokeilin uutta ohjetta, jossa sekoitetaan kaikki ainekset kulhossa (kuten edellisessä luotto-ohjeessanikin), massa vuokiin ja sitten uuniin. Koulussa saatiin aina muffinssit kohoamaan, kun valmistuin -09, en ole sen jälkeen siinä onnistunut, paitsi nyt!

Vohvelivuoat on tietenkin kuivia, joten siihen kannattaa tietenkin varautua syödessä. Eli taikinaa saa ehkä laittaa hitusen enemmän, että taikinaa tulisi ylös asti.

Vohvelivuoat on hauskoja ja säästää sen vuoan näpertämisen pois. Näitä voi käyttää myös jäätelökulhoina.


Koristeena sulatettua suklaata ja suklaarouhetta. Sisälle pursotin Dr.Oetkerin sitruunatäytettä, joka on aika kirpsakkaa (hyvällä tavalla)!Kuivahiiva pääsi tositoimiin, kun halusin tehdä hampurilaisia, joten tein sämpylätkin ihan ite :D
Tähän ei mitään varsinaista ohjetta ole, mutta inspiraatiota Hyvää pataa -kirjasta + omasta päästä. Ihan perussämpylöitä, ei mitään mausteita taikinassa suolan lisäksi.

Kuivahiivakin toimi oikein eli sekoitetaan jauhojen joukkoon, sitten vasta lisätään kädenlämpöinen vesi (tai hieman lämpimämpi, muttei liian kuumaa, ettei hiiva kuole ja taikina ei kohoa).
Itse taas tein omalla tahdolla ja lisäsin kaikki muut kuivat aineet ensin, sekoitin ja sitten lisäsin vasta nesteet (vesi/maito ja öljy).

Kiitos Dr.Oetkerille kivasta paketista. Muutama juttu on vielä testaamatta, mutta kyllä niidenkin aika tulee, kunhan keksin jotain ;)//En hyödy linkeistä.

3 kommenttia:

If you leave a comment, you earn one happy smile :)